• Банско, ул. Кръстьо Асенов 13
  • hotel_pirina@abv.bg
  • 0898 601 021

ОПОЗНАЙТЕ РАЙОНА СЪС СПОРТ


През лятото няма да скучаете, защото по-младата част на екипа ни разчита на приключенския туризъм. Ще ви предложим скално катерене, велосипеден туризъм, рафтинг, пикник в планината, трекинг до красивите езера и върхове на Пирин.

Освен зимна столица на Балканите, Банско е популярен и като летен фестивален център - фестивалите започват през юли и са до ноември. Банско предлага и спортни атракции, които ще Ви позволят да имате активен и здравословен отдих. На Бъндеришка поляна е разположен и развлекателен комплекс, който включва стрелба, малко футболно игрище, възможност за практикуване на летен биатлон, 400-метрова водна пързалка, която е най-дълга в Европа!СКИ И СНОУБОРД


Банско е домакин на събития от Световната и Европейска купа по алпийски ски, национални и регионални състезания. През последните няколко години домакин и на Световната купа по биатлон. Ски центърът предлага отлични условия за каране на ски, сноуборд, извън пистово каране, ски бягане и други. Фенове на екстремните спортове могат да карат сноумобил, ATV, спускане с шейна, както и да практикуват зимни пешеходни турове, алпинизъм, биатлон, ориентиране и много други дейности.

СКАЛНО КАТЕРЕНЕ


В България има много маршрути и дестинации за катерене. Богатството и разнообразието на географското ни разположение допринася за наличието на обекти за катерене на територията на цялата страна. Само на 3 км от Банско се намира местността Пещерите - чудесна дестинация за любителите на екстремното и търсачите на силни усещания.

ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ


Колоезденето е чудесен начин да сте сред природата. Планината Пирин предлага условия за колоездене през лятото - от юни до края на септември. Банско е центърът за планинско колоездене в региона и има много вълнуващи маршрути около него, всички в защитената територия на Национален парк Пирин.

РАФТИНГ


Рафтингът по река Струма е вълнуващо, мокро, димо и е изключително забавно! Секцията на река Струма, която минава през Кресненското дефиле, предлага перфектни условия за рафтинг от април до юли и от октомври до ноември - високо водно ниво. Август и септември - ниско водно ниво.

КОННА ЕЗДА


Разходка с коне е перфектното допълнение към Вашето лятно ваканционно преживяване в Банско. Тази дейност Ви води до сърцето на природата, дешайки най-чистия въздух. Пътеките са с различна степен на трудност и предлагат различни предизвикателства като: спускания, изкачвания, тесни горски пътеки, през реки и дерета.